Wednesday, May 24, 2006

Το Μαρούσι δεύτερο μητροπολιτικό κέντρο της Αττικής

Απογευματινή (21/5/06):

Η μελέτη του Πολυτεχνείου αποκάλυψε ότι οι περισσότερες νέες κατοικίες χτίζονται κατ' έτος την τελευταία δεκαετία εκτός από το Δήμο Αθηναίων, στην Αγία Παρασκευή, τη Γλυφάδα και τον Πειραιά. Τα μεγαλύτερα κτίρια, πολλά εκ των οποίων είναι εμπορικά κέντρα εντοπίζονται στο Μαρούσι.

Ο δήμος αυτός προβάλλει μέσα από το υπό κατάρτιση νέο χωροταξικό της Αττικής ως το δεύτερο μητροπολιτικό κέντρο, πριν από τον Πειραιά που κατείχε αυτή τη θέση.

Στο Μαρούσι έχει ήδη συγκεντρωθεί το 40% των επιχειρήσεων εμπορίου, δημόσιων οργανισμών, υγείας αθλητισμού και ψυχαγωγίάς. Η περιοχή συνδέεται με τους δύο μεγαλύτερους οδικούς άξονες της Αττικής. Την Αττική Οδό και την Κηφισίας. Ο καθένας απ’ αυτούς αποτελεί από μόνος του ένα ξεχωριστό επιχειρηματικό κέντρο.

Κέντρα στο νέο τοπίο της Αττικής προβάλλουν επίσης:

  • Το Ελληνικό στα νότια προάστια το οποίο «προικοδοτείται» με το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Ευρώπης και έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς του μετρό.
  • Το Χαϊδάρι η σημαντικότερη πύλη της Αθήνας στη δυτική της πλευρά.
  • Το Μενίδι που ενσωματώνει τον πληθυσμό του Ολυμπιακού Χωριού και αποκτά τις περισσότερες νέες οργανωμένες οικιστικές ενότητες των δυτικών προαστίων.
  • Η Μεταμόρφωση βάσει της δυναμικής των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και της δυνατότητας επέκτασης.
  • Το δίπολο Κρυονερΐου-Αγίου Στεφάνου, περιοχές με τα μεγαλύτερα περιθώρια επέκτασης: των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.Η Παλλήνη σε συνδυασμό με το Γέρακα και τα Γλυκά Νερά. Στην περιοχή έχει ήδη μεταφερθεί η έδρα του 30% των μεγάλων επιχειρήσεων της Αττικής.

No comments:

Post a Comment