Friday, June 02, 2006

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την ΔΔ

Διαβουλευτική Δημοσκόπηση στον Δήμο Αμαρουσίου για την ανάδειξη υποψηφίου Δημάρχου, Κυριακή 4 Ιουνίου

1/6/06

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2006 θα διεξαχθεί στο Δήμο Αμαρουσίου Διαβουλευτική Δημοσκόπηση για την ανάδειξη του υποψήφιου Δημάρχου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.
Η διαδικασία θα γίνει στο κτίριο της HELEXPO, Κηφισίας 39, στο Μαρούσι και θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ.
Εκλογείς του Αμαρουσίου, που έχουν επιλεγεί τυχαία με επιστημονικό τρόπο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Στατιστικής Τεκμηρίωσης Ανάλυσης και Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα συμμετάσχουν σε μια διαδικασία όπου θα εκθέσουν τις απόψεις τους για τα δημοτικά θέματα και θα υποβάλλουν σχετικές ερωτήσεις στους έξι υποψηφίους που από το ΠΑΣΟΚ επελέγησαν να συμμετάσχουν. Πρόκειται για τους Πάνο Αλεξανδρή, Ιωάννη Βελούδο, Χάρη Βλάχο, Μαίρη Διακολιού, Μαίρη Καρανάσιου και Αλέκο Μπρέγιαννη.
Στο τέλος της διαβούλευσης οι συμμετέχοντες θα κληθούν να προκρίνουν τον υποψήφιο εκείνο που θεωρούν πιο ικανό να υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Η Διαβουλευτική Δημοσκόπηση, συνδυάζει στοιχεία Προκριματικών Εκλογών, ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών και διαβούλευσης, και γι? αυτό «αντιμετωπίζει πολλές από τις αδυναμίες που έχουν οι διαδικασίες είτε έμμεσης πολιτικής αξιολόγησης είτε πολλές φορές και οι διαδικασίες άμεσων Προκριματικών Εκλογών», όπως έχει τονίσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία αυτή.
Η Διαβουλευτική Δημοσκόπηση θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα (υπάρχουν περίπου 4 περιπτώσεις εφαρμογής της σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι τώρα για διαφορετικούς λόγους), αλλά πρώτη φορά διεθνώς, προκειμένου να υποβοηθήσει διαδικασίες επιλογής υποψηφίων για τις τοπικές εκλογές.
Η Διαβουλευτική Δημοσκόπηση στον Δήμο Αμαρουσίου, εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ, να εφαρμόσει διαδικασίες που φέρνουν τον πολίτη και την κοινωνία κοντά στο επίκεντρο της πολιτικής, δίνουν φωνή στον πολίτη και στην κοινωνία, και επιτρέπουν συνθήκες διαβούλευσης, διαφάνειας, διαλόγου, συνδέοντας τες με δημοσκοπήσεις, με δημοσιότητα, με το διαδίκτυο και εμβαθύνουν τη δημοκρατία.
Για την υποστήριξη της διαδικασίας αυτής λειτουργεί ήδη σχετική σελίδα στο διαδίκτυο, την οποία μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι και μέσω της ιστοσελίδας του ΠΑΣΟΚ (http://www.pasok.gr/), «χτυπώντας» το μπάνερ που φέρει τίτλο «Διαβουλευτική Δημοσκόπηση στον Δήμο Αμαρουσίου, για την ανάδειξη υποψηφίου Δημάρχου».

No comments:

Post a Comment